×

Activiteiten in Brussel

Exclusive activiteiten

Global Enterprises

Bier tour in Anwerpen

Global Enterprises Tours

De tweede stad van België en met de grootste haven van het land, is Antwerpen misschien de biercultuur hoofstad van de wereld. Het is zeker de diamant hoofdstad ter wereld, alhoewel sommigen anders beweren. De diamant industrie speelt een belangrijke rol in de economie en heeft dit altijd gedaan tijdens het verleden van de stad.

Heden is Antwerpen het centrum voor micro brouwerijen en authentieke Trappisten bier proeverijen.
De Belgische bieren zijn wereldberoemd en Antwerpen is een uitstekende plek om je erin te verdiepen. De Antwerp City Brewery van brouwerij De Koninck biedt je een ideale introductie tot de wereld van het bier. Ook in huisbrouwerijen Het Pakhuis en de Antwerpse Brouw Compagnie kan je proeven van op authentieke wijze gebrouwen bier.

Daarnaast zijn er tal van typische bruine cafés met vaak tientallen en soms honderden soorten Belgisch bier op de kaart. Denk aan Kulminator, Bier Central, ’t Waagstuk, Paters Vaetje, De Groote Witte Arend,
Antwerpen en bier.... deze combinatie is al eeuwenlang succesvol. Een mooie manier om de biergeschiedenis van Antwerpen en de Antwerpse bieren te ontdekken is een bierwandeling

Beschikbaar vanaf: 85€

Boek nu

Hoogtepunten

 • Selectie van 8 Antwerpse bieren
 • Bijkomende snacks, fritten, chocolade, streekgerechten
 • Bekwame en ervaren gids
 • Bezoek de locale en authentieke bars van Antwerpen
 • Rondleiding langs de beste sites : Onze Lieve Vrouw Kathedraal, Groenplaats, Grote Markt

Details

 • Duur: 4h
 • Vertrek: 14:00
 • Beschikbaar:
  • woensdag
  • vrijdag
 • Prijs: 85€

Boek nu

De boeking neemt geen tijd in beslag Wij ondersteunen verschillende betaalopties, inclusief Pay Pal, Credit Cards, Bank Transfers, en betaalmogelijkheden uit andere landen

Laden ...

Wat te verwachten

Het is geen toeval dat er vaak nieuwe bieren opduiken om te proeven! Antwerpen is immers de bierbestemming – en bier wint ook wereldwijd aan populariteit. Bieren als Bosbier, Korsakov, Gageleer, Kamil, 't Lekske, IQ, Cabardouche, De Hopjutters en Seefbier werden onlangs gelanceerd in Antwerpen.

Ja, bier is trendy – en trending! Naast alle nieuwe bieren wordt er opnieuw aandacht besteed aan bieren die onterecht zijn genegeerd. Bijvoorbeeld seizoen Dupont. Vandaag de dag weet iedereen het, maar 5 jaar geleden was het onbekend, ook al bestaat de brouwerij al vier generaties.

De biertrend zorgt ervoor dat nichebieren met een zeer uitgesproken smaak een plaats op het biermenu kunnen veroveren. En dat is goed nieuws. Er ontstaan steeds meer ultra-hoppige bieren en zware stouts. Tot voor kort was stout zo goed als dood. Nu is het terug en in verschillende varianten, met alcoholpercentages variërend van een milde vier tot een stevige twaalf procent.

Nieuwe biermerken durven de grenzen van smaak te verleggen. Gageleer, bijvoorbeeld. Een bier dat merkbaar op smaak is gebracht - met veenmirte, die erg populair was in de Middeleeuwen.

Onze deskundige biergids zal de geheimen van bier verder ontrafelen door u mee te nemen op een bier- en jenevergin-proeverij, gecombineerd met lokale snacks zoals Belgische kazen, frites met mayonaise en andere smaaklekkernijen.